Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
1346. Εκατονταετής Πόλεμος. Στο Κρεσί της Νορμανδίας ο Εδουάρδος Γ’ της Αγγλίας, με 12.000 άνδρες, συντρίβει τους 36.000 σιδηρόφρακτους Γάλλους ιππείς του Φιλίππου ΣΤ’. Οι Αγγλοι ξεκινούν με καταιγίδα από θανατηφόρα βέλη (30.000 σε 5 λεπτά), που κομματιάζουν τις πανοπλίες των αντιπάλων τους. Θα τους αποτελειώσουν χρησιμοποιώντας εχινούς, ένα μυτερό αντικείμενο που πληγώνει θανάσιμα τον άνθρωπο ή το άλογο που θα το πατήσει.

1789. Γαλλική Επανάσταση. Η Συντακτική Συνέλευση ψηφίζει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.

1915. Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Μπεστ Λιτόφσκ. Η πόλη ανήκε τότε στη Ρωσία και σήμερα στη Λευκορωσία.

1940. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η βρετανική αεροπορία βομβαρδίζει το Βερολίνο σε αντίποινα για τις επιθέσεις της Λουφτβάφε στο Λονδίνο.
Η μάχη στο Κρεσί της Νορμανδίας


1949. Ο Εμφύλιος Πόλεμος εισέρχεται στην τελική φάση. Στον Γράμμο οι κυβερνητικές δυνάμεις υπερκεράζουν τη γραμμή άμυνας των ανταρτών και εισχωρούν στα μετόπισθεν, κατά μήκος των αλβανικών συνόρων.

1959. Η British Motor Corporation παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής Αλεκ Ισιγκόνις.

1961. Η Βιρμανία γίνεται η πρώτη Βουδιστική Δημοκρατία.

1978. Ο καρδινάλιος της Βενετίας, Αλμπίνο Λουτσιάνι, εκλέγεται πάπας Ιωάννης Παύλος Α’. Η αρχιερατεία του θα διαρκέσει μόλις 33 μέρες, καθώς θα αποβιώσει από καρδιακή προσβολή. Για τα αίτια του θανάτου του αναπτύχθηκε έντονη φημολογία. Υποστηρίχθηκε ότι πέθανε, ενώ ετοίμαζε μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση του Βατικανού, πράγμα που έθιγε πολλούς. Αλλοι πάλι, ότι ήταν ανεπιθύμητος λόγω των φιλελεύθερων αντιλήψεων, που διατηρούσε εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

1983. Στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
ethnos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου