Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

το να μπούμε στο ΔΝΤ, είναι το καλύτερο για τους εε, επιχειρηματίες, επενδυτές, ΙΥ, αγγλοσάξονες, Γερμανία.
το να μπούμε στο ΔΝΤ, είναι το χειρότερο για τους πολιτικούς, ΔΥ, νταβατζηδες, συνταξιούχους, Γαλλία, ΕΚΤ και ΕΕ.
αναρωτιέμαι ποιο είναι το καλύτερο για την Ελλάδα.

6 σχόλια:

Νίκος είπε...

Για πολλοστή φορά θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι θα γίνει με το πλήθος των ανέργων που συνεπάγεται το να πάμε στο ΔΝΤ. Εκτός αν θεωρείς ότι την ανικανότητα μερικών και τον καιροσκοπισμό τους πρέπει να το πληρώσουν όλοι όσοι ατυχώς γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα. Αν λειτουργείς με τη λογική ότι οι άνθρωποι είναι αυγά και τώρα κάποιοι αποφάσισαν ότι θέλουν ομελέτα...

Αλήθεια το 30% του δανεισμού της χώρας δεν είναι από Ελληνικές Τράπεζες...τις ίδιες που καλύψαμε για 28 δις πέρυσι; Γιατί στα πλαίσια του πατριωτισμού δεν τους κάνουμε μια στάση πληρωμών για ένα χρόνο μόνο...έτσι για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

κουρκουλος είπε...

Φίλε Νίκο,
Το σχέδιο του ΔΝΤ είναι το εξής.
Μειώνω έξοδα στο δημοσιου, δηλαδή μείωση σε μισθούς, συντάξεις, και ΔΥ, και δημιουργώ ανέργους. Παράλληλα μειώνω το εργατικό κόστος, σε σημείο ανάλογο, περί του 10-20%. Με μείωση εξόδων το κράτος χρειάζεται λιγότερα χρήματα να δανειστεί, τα όποια τα παρέχει χαμηλότοκα το ΔΝΤ.
Ταυτόχρονα, μειώνω την φορολογία των επιχειρήσεων. Έτσι οι επιχειρήσεις αυξάνουν τα κέρδη τους, άρα επεκτείνονται, και σταδιακά απορροφούν την ανεργία.
Ταυτόχρονα, οι εταιρίες και το κράτος δανειοδοτούνται από την αγορά ευκολότερα, και όχι όπως τώρα με 7.5%
Το κενό που θα έχουμε μεγάλη ανεργία, και παράλληλη μείωση των κερδων των επιχειρήσεων θα είναι μικρό. Δηλαδή θα είναι περί των 3-5 ετών. Δεν θα είναι 50 χρονιά, αυτό θέλω να πω.
Σίγουρα οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν με αέρα, όλα αυτά είναι κατανοητά, άλλα φαντάσου ότι έχουμε έναν άνθρωπο οπού έχει γάγγραινα στο ένα πόδι. Μόλις του κόψουμε το πόδι, θεωρητικά σταματάμε και την εξάπλωση της γάγγραινας. Για κάποιο καιρό αυτός ο άνθρωπος, θα πονά, θα δυσκολεύεται να κινηθεί κλπ, άλλα θα έχουμε σώσει την ζωή του.

Νίκος είπε...

Όλα αυτά ωραία... γιατί δεν μειώνουν και τις τιμές της αγοράς κατά 10-30%; Αν γίνει αυτό ας μείνει στάσιμος ο μισθός μου για 50 χρόνια και όχι για 3-5. Αν μου εξασφαλίσουν ότι ο τιμάριθμος θα πέσει λίγο και θα παραμείνει σταθερός όσο και ο μισθός μου τότε το συζητάμε. Αλλά εφόσον ως γνωστόν σε τέτοιες περιόδους μερικοί θησαυρίζουν στην πλάτη μας γιατί να συναινέσω;

κουρκουλος είπε...

για να γίνει αυτό Νίκο, επειδή δεν υπάρχει κράτος και επιτροπή ανταγωνισμού και ΔΥ να επιβάλει τον νόμο, όταν θα μειωθούν οι μισθοί 30%, τότε θα ξοδεύουν 30% λιγότερα οι άνθρωποι, τότε αναγκαστικά θα μειώσουν και τις τιμές οι νταβατζηδες που λυμαίνονται την αγορά. μόνο έτσι.

Νίκος είπε...

όπως τις μείωσαν οι κατασκευαστές;

κουρκουλος είπε...

η αγορά κατοικιών έχει πέσει, όχι όσο πρέπει αλλά έχει πέσει. μην ανησυχείς, όσο ζει ο επίτιμος μην φοβάσαι τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου