Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 12 Απριλίου 2010
Όλοι μας, είτε ανήκουμε σε επιχειρηματικούς ομίλους, είτε σε μαγαζάκια, και δίνουμε για κάτι λεφτά, θέλουμε κάτι πίσω.

Έτσι και οι ξένοι, είτε εταιρείες, είτε άτομα, είτε κράτη που δίνουν, θέλουν και κάτι πίσω. Ορισμένοι δίνουν 5 και θέλουν 6 πίσω. Άλλοι πάλι δίνουν 5 και θέλουν πίσω δικαιώματα. Όπως και να έχει όμως αυτοί θα πάρουν πίσω κάτι. Με εμάς τι γίνεται. Με όλους τους έλληνες που έχουν δώσει τόσα λεφτά στο ελληνικό κράτος, και τα καρπώθηκαν οι γνωστοί νταβατζηδες, δεν πρέπει να πάρουν και αυτοί κάτι πίσω?

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να πάρει πίσω, ο Έλληνας, είναι μια αλλαγή στην νοοτροπία όλων μας, και την αξιοπρέπεια του. Βέβαια, πόση αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ένας ζητιάνος? Νομίζω λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε μια αξιοπρέπεια.

Αυτή η αξιοπρέπεια είναι που πρέπει να επιστραφεί. Αξιοπρέπεια δεν είναι μόνο αν η Ρόδος και τα Ίμια είναι ελληνικά, αξιοπρέπεια, είναι να μην παρακαλούν όλοι αυτοί να γίνουν ΔΥ σε ένα κράτος που δεν μπορεί να συντηρήσει άλλους ΔΥ, αδιαφορώντας στο αν ο γείτονας μπορεί να καλύψει το μισθό. Αξιοπρέπεια είναι ο εε, να μην κάνει μια εκδήλωση στην Μύκονο, να κλέβει το κράτος, και να λαδώνει έναν ΔΥ και το 3 εκ€ πρόστιμο, να μετατρέπετε σε 3 €.

Αξιοπρέπεια είναι ο ΙΥ να αμείβεται και να παράγει όσο μπορεί μια οικονομία και μια επιχείρηση. Αξιοπρέπεια είναι ο πολίτικος να μάθει και να διαχειρίζεται τους ανθρώπους και το χρήμα του πόστου του, όπως ακριβώς αν ήταν δικά του χρήματα. Αξιοπρέπεια είναι ο συνδικαλιστής να επιδιώκει να βελτιώσει την ζωή του εργαζομένου, και όχι να απαιτεί βελτίωση προσωπική ή απαιτεί παράλογα πράγματα, όπως οι 16 μισθοί των ΔΥ της βουλής.

Το κακό είναι ότι ως έλληνες, κάνουμε όλα τα παραπάνω. Έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια μας. Διότι αν η γνωριμία με τον εαυτό μας είναι αρχή της ανθρώπινης σοφίας, τότε ο Έλληνας δεν θα ζητούσε όλα αυτά τα παράλογα αιτήματα, θα είχε λίγη αξιοπρέπεια.

Αν αλλάξουμε, και αρχίσουμε να φερόμαστε αξιοπρεπώς, πολλά θα βελτιωθούν. Όπως ακριβώς το σώμα, όταν στερηθεί της ψυχής, πεθαίνει, έτσι και το κράτος, όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οικογένεια και αξιοπρέπεια, διαλύεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου