Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 14 Απριλίου 2010


Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων έκρουσαν προχθές ενώπιον του κ. Προβόπουλου εκπρόσωποι περίπου 30 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ήτοι, πλην κάποιων εξαιρέσεων, η «αφρόκρεμα» όλου του φάσματος της οικονομικής δραστηριότητας, με εξαίρεση τον τραπεζικό τομέα.

Αυτή η ταύτιση απόψεων μεταξύ τραπεζιτών και επιχειρηματιών για την κρισιμότητα της λήψης αναπτυξιακών μέτρων (βλέπε χθεσινό θέμα του euro2day.gr) αποκαλύπτει την αγωνία των συντελεστών της οικονομίας για το παραγωγικό και ανταγωνιστικό «κενό» της ελληνικής οικονομίας και την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί πλέον στην ταχεία καταπολέμηση της ύφεσης την οποία αναπόφευκτα θα προκαλέσουν τα «σταθεροποιητικά» και εισπρακτικά μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Πεποίθηση, άλλωστε, των περισσότερων παραγόντων της αγοράς είναι ότι εφόσον δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε μοντέλο και να αναζωπυρώσουμε αναπτυξιακή δυναμική, το περιβόητο Πρόγραμμα Σταθερότητας μεσοπρόθεσμα είναι πιθανό ότι θα αποτύχει, δημιουργώντας πλέον στη χώρα πρόβλημα φερεγγυότητας.

Τη συνάντηση προκάλεσε ο διοικητής της ΤτΕ, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την εξωστρέφεια της τράπεζας και να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τα προσκόμματα που συναντούν οι επιχειρηματίες στην άσκηση της δραστηριότητάς τους, αλλά και τι προτείνουν.




Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κοινός τόπος μεταξύ των απόψεων που ακούστηκαν είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σειρά νέων μέτρων που αυτήν τη φορά θα έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, καθώς τα μέχρι τώρα μέτρα είχαν καθαρά «εισπρακτικό» χαρακτήρα.


Οι επιχειρηματίες στηλίτευσαν την υπάρχουσα γραφειοκρατία, την αδυναμία των πολιτικών να αντιληφθούν τα προβλήματα, την απαξίωση των θεσμών και των οργάνων τους καθώς και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν σε πληθώρα τομέων.


Εστίασαν δε στη μεγάλη σημασία που έχουν η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, που θα τερματίσουν τις στρεβλώσεις σε πολλούς τομείς, από τα κλειστά επαγγέλματα ως την ενέργεια και τα απορρίμματα.


Της συνάντησης είχε προηγηθεί η σύνταξη έρευνας την οποία πραγματοποιούν όλες οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης σε κοινοτικό επίπεδο, όπου οι επιχειρηματίες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήματα αναφορικά με τις "επιπτώσεις της κρίσης στον τρόπο λειτουργίας των εταιριών που διοικούν και στις επιθυμούμενες παρεμβάσεις".


Τα συμπεράσματα της έρευνας κατέδειξαν: τη ματαίωση των επενδυτικών προγραμμάτωναπό πολλές εταιρίες, τη μεταβολή της σύνθεσης του δανεισμού με στροφή στα εταιρικά ομόλογα και την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων.


Μεταξύ άλλων, από τον χώρο της βιομηχανίας παρέστησαν οι κ. Κανελλόπουλος, Μάνεσης, Μαΐλλης, Μπήτρος και Μούτσος, από τον τουρισμό οι κ. Διβάνης και Κωνσταντακόπουλος.


Από το εμπόριο παρέστησαν οι κ. Μαρινόπουλος και Βερόπουλος, ο κ. Κυριακόπουλοςαπό τις εξορυκτικές επιχειρήσεις, ο κ. Βασιλάκης από τις αερομεταφορές, ενώ από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας παρέστησαν οι κ. Βουρλούμης και Φέσσας. 


Από τις κατασκευαστικές ήταν παρόντες οι κ. Κάμπας, Εμφιετζόγλου και Στέγγος, από την ενέργεια οι κ. Ζερβός, Μυτιληναίος, Κοπελούζος και Γιαννίτσης και από τη ναυτιλία οι κ. Κωνσταντακόπουλος, Βαφειάς, Ευγενίδης και Κούστας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου