Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010
384 Ο Σιρίκιος ανεβαίνει στον παπικό θρόνο. Είναι αυτός που καθιέρωσε τον όρο «papa» (πάπας). Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον τιμά ως άγιο.

1790 Αγγλοι φέρνουν στην Ευρώπη τα χρυσάνθεμα από την Ιαπωνία.
Ο Ερτζμπέργκερ στην Κομπιέν
Ο Ερτζμπέργκερ στην Κομπιέν 


1887 Τραγουδώντας τη «Μασσαλιώτισσα» οδηγούνται στην αγχόνη οι τέσσερις αναρχικοί που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο για τον φόνο ενός αστυνομικού στα γεγονότα του Σικάγου τον Μάιο του 1886, για την καθιέρωση του οκτάωρου. Είναι οι Ογκαστ Σπις, Αλμπερτ Πάρσονς, Αντολφ Φίσερ, Τζορτζ Ενγκελ.

1912 Επανάσταση ξεσπά στη Σάμο, καθώς ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει τα νησιά του Αιγαίου το ένα μετά το άλλο. Η συνέλευση των κατοίκων, με πρόεδρο τον Θεμιστοκλή Σοφούλη, κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα.

1918 Τερματίζεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ωρα 11.00 π.μ., σε σιδηροδρομικό βαγόνι, στο δάσος της Κομπιέν, ο Γάλλος στρατάρχης Φερντινάντ Φος υπαγορεύει τους όρους της ανακωχής στον Γερμανό στρατηγό Ερτζμπέργκερ. Είναι η «ενδεκάτη ώρα, της ενδεκάτης ημέρας, του ενδέκατου μήνα».

1940 Το πρώτο τζιπ βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Είναι παραγγελία του Αμερικανικού Στρατού, αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ανθεκτικό, χωρίς πόρτες και οροφή. Θα γράψει ιστορία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1961 Το Στάλινγκραντ ονομάζεται Βόλγογκραντ. Από την ίδρυσή της μέχρι το 1925 η πόλη ήταν γνωστή ως Τσαρίτσιν.

1962 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει την Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

1990 Πεθαίνουν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλέξης Μινωτής (92 ετών) και ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος (81 ετών).

1992 Η Αγγλικανική Εκκλησία αποφασίζει ένταξη γυναικών ιερέων στις τάξεις της.

2004 Σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού πεθαίνει ο Γιάσερ Αραφάτ, ηγέτης του παλαιστινιακού αγώνα για την ανεξαρτησία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες