Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010
1799 Στις 18 Μπρυμαίρ του έτους VIII της Γαλλικής Επανάστασης (9 Νοεμβρίου 1799), ο 30χρονος στρατηγός Ναπολέων Βοναπάρτης πραγματοποιεί πραξικόπημα. Ανατρέπει το Διευθυντήριο και διαλύει τα νομοθετικά σώματα. Συγκροτεί νέα κυβέρνηση, την τριμελή Υπατία και τίθεται επικεφαλής της. Ο Βοναπάρτης είναι πια ο κυρίαρχος της Γαλλίας. Ο λαός προσδοκά εσωτερική γαλήνη και ειρήνη.
Η ανατίναξη του Αρκαδίου
Η ανατίναξη του Αρκαδίου
1888 Στο Λονδίνο, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκοτώνει το τελευταίο θύμα του, τη Μέρι Τζέιν Κέλι.


1866 Ολοκαύτωμα γίνεται η Μονή Αρκαδίου της Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Γιαμπουδάκης βάζει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάσσει τη δυτική πτέρυγα της Μονής, καταπλακώνοντας μαζί με χριστιανούς και τους Τούρκους που εισβάλουν.

1918 Ο σοσιαλδημοκράτης Φίλιπ Σάιντεμαν από το παράθυρο του Ράιχσταγκ, στο Βερολίνο, κηρύσσει έκπτωτη τη μοναρχία του Κάιζερ Γουλιέλμου και ανακηρύσσει τη Γερμανική Δημοκρατία. Ηδη έχει ξεσπάσει επανάσταση των ναυτών στο Κίελο και των εργατών σε διάφορες πόλεις. Η καθεστωτική αλλαγή θα επικυρωθεί αργότερα με την ψήφιση του Συντάγματος της Βαϊμάρης, που θα ισχύσει μέχρι την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

1938 Νύχτα των Κρυστάλλων. Στη Γερμανία, ναζί πυρπολούν εβραϊκές συναγωγές, καταστρέφουν μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Ισραηλίτες.

1940 Πεθαίνει από καρκίνο ο Νέβιλ Τσάμπερλεν, Βρετανός συντηρητικός πολιτικός, πρωθυπουργός από το 1937 μέχρι τις 10 Μαΐου 1940.

1970 Πεθαίνει από καρδιακή προσβολή ο Σαρλ Ντεγκόλ, Γάλλος στρατιωτικός και πολιτικός, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1958 μέχρι το 1969.

1985 Ο Γκάρι Καρπάσοφ, σε ηλικία 22 ετών, γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Νικά τον Ανατόλι Καρπόφ.

1989 Αρχίζει το γκρέμισμα του Τείχους του Βερολίνου από κατοίκους της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες