Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
1399 Ο Ριχάρδος Β’ ανατρέπεται από τον Ερρίκο Δ’, που ανακηρύσσεται βασιλιάς της Αγγλίας. Ο Ριχάρδος ήταν άτεκνος και ο εξάδελφός του Ερρίκος προέβαλε σαν ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές του θρόνου. Για να τον εξουδετερώσει δήμευσε την τεράστια περιουσία του. Ο Ερρίκος συγκέντρωσε στρατό και κινήθηκε, όταν ο Ριχάρδος απουσίαζε στην Ιρλανδία. Απαίτησε τους τίτλους και την περιουσία του. Οταν ο βασιλιάς επέστρεψε στην Αγγλία, βρέθηκε μπροστά σε λαϊκή εξέγερση. Συνελήφθη και φυλακίστηκε στον Πύργο του Λονδίνου. Στραγγαλίστηκε μετά έναν χρόνο.


Η υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου  Η υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου

1455 Ο Γουτεμβέργιος εκδίδει το πρώτο βιβλίο μαζικής παραγωγής, τη Βίβλο. Τυπώνει 180 αντίτυπα.

1826 Ο φρούραρχος της Ακρόπολης Γιάννης Γκούρας πλήττεται από τουρκικά πυρά και πέφτει νεκρός.

1876 Η κυβέρνηση Αλέξανδρου Κουμουνδούρου εγκρίνει την ίδρυση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Ηδη από το 1870 πάνω από το ιστορικό καφενείο «Η Ωραία Ελλάς», στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Αιόλου, λειτουργούσε η Λέσχη Εμπόρων. Εκεί γινόταν και διαπραγμάτευση επί των ομολογιών των εθνικών δανείων. Από το 1973 λειτουργούσε το Πειραϊκό Χρηματιστήριο.

1877 Ιδρύεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

1882 Στο Λονδίνο, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκοτώνει το τρίτο και το τέταρτο θύμα του, την Ελίζαμπεθ Στάιντ και την Κάθριν Εντοους.

1938 Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας, Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ, υπογράφουν με τον Χίτλερ τη Συμφωνία του Μονάχου. Ακολουθώντας την «πολιτική κατευνασμού» προς τη ναζιστική Γερμανία, συμφώνησαν να της παραχωρηθεί η Σουδητία (περιοχή γερμανόφωνων της Τσεχοσλοβακίας). Στόχος τους ήταν να στέψουν τον Χίτλερ εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης.

1988 Στο Χέρφιλντ του Λονδίνου ο Ανδρέας Παπανδρέου υποβάλλεται σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες