Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
48 Δολοφονία του Πομπήιου. Ηττημένος από τον Ιούλιο Καίσαρα στη μάχη των Φαρσάλων, ο Ρωμαίος στρατηγός Πομπήιος καταπλέει στην Αλεξάνδρεια. Ελπίζει ότι θα βρει καταφύγιο στην αυλή του Πτολεμαίου ΙΓ, που βρίσκεται σε πόλεμο με την αδελφή του Κλεοπάτρα. Εκείνος διατάσσει τη θανάτωσή του. Πιστεύει ότι θα ευχαριστήσει τον Καίσαρα και θα αποφύγει εισβολή του στην Αίγυπτο.

Αντιπρόσωποι της 1ης Διεθνούς Αντιπρόσωποι της 1ης Διεθνούς
1396 Ο σουλτάνος Βαγιαζήτ Α΄ μπαίνει στη Νικόπολη της Βουλγαρίας, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, μετά τη νίκη του επί των Ούγγρων και Γάλλων σταυροφόρων. Η αποτυχία της τελευταίας αυτής Σταυροφορίας, με επικεφαλής τον Σιγισμούνδο, ανοίγει στους Τούρκους τον δρόμο για την κατάληψη της Σερβίας. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Κωνσταντινούπολη.

1448 Ο Χριστιανός Α΄ στέφεται βασιλιάς της Δανίας.

1538 Ανοιχτά της Πρέβεζας, ο οθωμανικός στόλος υπό τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα επικρατεί του ενωμένου χριστιανικού στόλου, που διέθετε υπεροπλία.

1864 Στην αίθουσα «Αγιος Μαρίνος» του Λονδίνου ιδρύεται Διεθνής Ενωση Εργατών με βασικό συντελεστή τον Καρλ Μαρξ. Συμμετέχουν αντιπρόσωποι από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ελβετία, ΗΠΑ. Αργότερα θα ονομαστεί Πρώτη Διεθνής.

1871 Στη Βραζιλία ψηφίζεται νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά των σκλάβων θεωρούνται ελεύθεροι πολίτες.

1931 Παραιτείται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Αλέξανδρος Διομήδης. Η κυβέρνηση Βενιζέλου είχε αποδεχτεί εισήγησή του να διατηρηθεί ο κανόνας για την ανταλλαξιμότητα της δραχμής σε χρυσό (Χρυσός Κανόνας). Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά εξαιτίας της κρίσης στη στερλίνα.

1943 Εξω από το Αργοστόλι βυθίζεται το «Αρντένα» παρασύροντας στον βυθό 840 Ιταλούς αιχμαλώτους των Γερμανών.

2006 Στην Αυστρία για πρώτη φορά ψηφίζουν 16χρονοι σε βουλευτικές εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες