Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
590 Ο πάπας Ουρβανός Ζ’ πεθαίνει δεκατρείς μέρες μετά τη χειροτονία του. Είναι η συντομότερη θητεία ποντίφικα.

1821 Το Μεξικό κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.


Το σημείο της σύγκρουσης νταλίκας και σχολικού λεωφορείου στα Καμένα Βούρλα Το σημείο της σύγκρουσης νταλίκας και σχολικού λεωφορείου στα Καμένα Βούρλα
1831 Στο Ναύπλιο δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας, ενώ πλησιάζει στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα για την κυριακάτικη λειτουργία. Δράστες είναι ο Κωνσταντίνος και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης, αδελφός και γιος του Πετρόμπεη. Ο τελευταίος έχει φυλακιστεί, κατηγορούμενος για στασιαστική δράση. Ο

μονόχειρας σωματοφύλακας του κυβερνήτη πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον Κωνσταντίνο. Ο άλλος βρίσκει καταφύγιο στη γαλλική πρεσβεία και τελικά θα παραδοθεί. Θα δικαστεί σε θάνατο και θα εκτελεστεί.

1932 Σφοδρός σεισμός των 7 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Χωριά ισοπεδώνονται, 161 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται.

1941 Σε ένα μικρό σπίτι της κατεχόμενης Αθήνας, λίγο πέρα από το τέρμα Ιπποκράτους, ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ). Το ιδρυτικό υπογράφουν οι Λευτέρης Αποστόλου (του ΚΚΕ, που είχε και την πρωτοβουλία), Χρήστος Χωμενίδης (του Σοσιαλιστικού Κόμματος), Ηλίας Τσιριμώκος (της Ενωσης Λαϊκής Δημοκρατίας) και Απόστολος Βογιατζής (του Αγροτικού Κόμματος).

1944 Σοβιετικά στρατεύματα, συνεπικουρούμενα από Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους εισβάλλουν στη χιτλερική Γερμανία.

1972 Είκοσι επτά χρόνια μετά τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιαπωνία και Κίνα τερματίζουν τη μεταξύ τους εμπόλεμη κατάσταση. Ανταλλάσσουν πρέσβεις.

1991 Επιστήμονες ανακαλύπτουν νέα τρύπα στο στρώμα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική.

2004 Νταλίκα συγκρούεται με λεωφορείο στο 173ο χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στα Καμένα Βούρλα. Χάνουν τη ζωή τους επτά μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας και 23 τραυματίζονται.

2008 Στο ΟΑΚΑ δίνει συναυλία η Μαντόνα με 75.500 θεατές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες