Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Αποκαλυπτικά στοιχεία για μετόχους επιχειρήσεων που απέκρυπταν από τις φορολογικές τους δηλώσεις την επιχειρηματική αμοιβή που λάμβαναν κατέδειξαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. 

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι εισέπραξαν το 2008 ως επιχειρηματική αμοιβή 338.000 και 117.000 ευρώ αντίστοιχα και δεν δήλωσαν ούτε ένα ευρω στη φορολογική τους δήλωση! 

Σε άλλη περίπτωση φορολογούμενος εισέπραξε για το 2009 , 107 χιλιάδες ευρω και ενέγραψε στη φορολογική του δήλωση 10.700 ευρώ... 

Η γενική γραμματεία έδωσε στη δημοσιότητα 15 ακόμα περιπτώσεις χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των φορολογούμενων. 

Εξάλλου, η γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων ολοκλήρωσε στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου για φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν μεγάλου ύψους βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη. 

Από τη διασταύρωση προέκυψαν 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 35,9 εκατ. ευρώ, με οφειλή άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας, και ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ. ευρώ. 

Οι οφειλέτες αυτοί διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια και με σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας: 1/1,5 τουλάχιστον. 

Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους οφειλέτες για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010. Όπως υπογραμμίζεται, μετά την παρέλευση της προθεσμίας θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των εν λόγω οφειλών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού. Ταυτόχρονα, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης καλούνται στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο.
σκαι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου