Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
1790. Η Νέα Υόρκη παύει να είναι πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Τη θέση της παίρνει η Φιλαδέλφεια μέχρι το 1800, οπότε θα έρθει η σειρά της Ουάσιγκτον.
Το 1999 ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ ισοπεδώνει τη Νικομήδεια
Το 1999 ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ ισοπεδώνει τη Νικομήδεια


1828. Αποπλέει από την Τουλόν για την Ελλάδα ο στρατηγός Νικολά Ζοζέφ Μαιζόν, επικεφαλής γαλλικού εκστρατευτικού σώματος. Στόχο έχει την εκκένωση του Μοριά από τα αιγυπτιακά στρατεύματα. Παρά τις αντιδράσεις των Aγγλων, θα καταλάβει Μεθώνη, Κορώνη, Νεόκαστρο (Ναβαρίνο) και Πάτρα. Ο Ιμπραήμ θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

1876. Γεννιέται ο Ντράγκουτιν Δημητρίεβιτς, Σέρβος αξιωματικός, φανατικός εθνικιστής και συνωμότης. Οργάνωσε τη δολοφονία του Φραγκίσκου Φερδινάνδου της Αυστρίας στο Σεράγεβο, που έδωσε το έναυσμα για την έκρηξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Δεκέμβριο του 1916 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ετοίμαζε τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Α’ της Ελλάδας. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.

1877. Ο Αμερικανός γκάνγκστερ Μπίλι ο Τρομερός πραγματοποιεί τον πρώτο φόνο. Θύμα, ο χρυσοθήρας της Αριζόνα Φ. Π. Κάχιν.

1895. Αρχίζει από την Κωνσταντινούπολη η πρώτη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους.

1896. Στο Κρίσταλ Πάλας του Λονδίνου σημειώνεται το πρώτο αυτοκινητικό ατύχημα. Αυτοκίνητο με οδηγό τον Χένρι Γουέλς, που έτρεχε με ταχύτητα 6,4 χλμ την ώρα, παρέσυρε ποδήλατο, στο οποίο επέβαινε η Μπρίτζετ Ντρίσκολ.

1949. Οι κυβερνητικές δυνάμεις καταλαμβάνουν εξ ολοκλήρου το Βίτσι. Τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού απωθούνται στην Αλβανία, ενώ άλλα περιορίζονται στον Γράμμο. Ο ελληνικός εμφύλιος πλησιάζει στο τέλος του.

1998. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παραδέχεται πως είχε «ανάρμοστη σεξουαλική σχέση» με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

1999. Ισοπεδώνεται η Νικομήδεια της Μικράς Ασίας από σεισμό 6,7 Ρίχτερ. Σκοτώνονται 14.000 άνθρωποι.
ethnos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου