Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
1858 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μπιουκάναν εγκαινιάζει υπερατλαντική τηλεγραφική γραμμή και ανταλλάσσει ευχές με τη βασίλισσα Βικτωρία της Βρετανίας. Το πρωτοποριακό για την εποχή μέσο επικοινωνίας θα διακόψει τη λειτουργία του σε λίγες εβδομάδες, αφού το σήμα του είναι αδύνατο.




1919 Στην Αθήνα γεννιέται ο πεζογράφος Αντώνης Σαμαράκης.

1940 Στην Τήνο, μία μέρα μετά τον τορπιλισμό της «Ελλης», ομάδα δυτών, που συγκροτήθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων αξιωματικών, ανασύρει από τον βυθό τμήματα δύο τορπιλών. Επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση, ότι είναι ιταλικής προέλευσης.

1943 Γερμανική στρατιωτική δύναμη 100 ανδρών καταστρέφει ολοσχερώς το χωριό Κομμένο της Αρτας, στις όχθες του Αραχθου. Υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Λέζερ εξοντώνει 317 κατοίκους, εκ των οποίων 97 είναι νήπια και παιδιά μέχρι 15 ετών. Είκοσι οικογένειες ξεκληρίζονται μέχρις ενός.

1960 Σε εφαρμογή των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959, η Κύπρος ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος με επίσημο όνομα Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και αντιπρόεδρος ο Τουρκοκύπριος γιατρός Φαζίλ Κιουτσούκ.

1974 Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την αναγκαστική παραμονή του στο εξωτερικό τα χρόνια της δικτατορίας.

1977 Στο Μέμφις του Τενεσί βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του ο Ελβις Πρίσλεϊ. Είναι 42 ετών και οι γιατροί αποδίδουν τον θάνατό του σε αρρυθμία που προκλήθηκε από μεγάλη δόση φαρμάκων.

Ο Σολωμός Σολωμού πυροβολείται από Τούρκους στρατιώτες 1994 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται η Λέσβος, εξαιτίας καταστροφικής πυρκαγιάς γύρω από το Πλωμάρι.

1996 Κηδεύεται στο Παραλίμνι της Κύπρου το δεύτερο θύμα της τουρκικής αγριότητας. Είναι ο Σολωμός Σολωμού, που προσπάθησε να υποστείλει την τουρκική σημαία από κατοχικό φυλάκιο.
ethnos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου