Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το «πράσινο φως» για την καταβολή της δεύτερης δόσης του πακέτου στήριξης άναψε την Πέμπτη επισήμως η Κομισιόν. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει το Σεπτέμβριο τη δεύτερη δόση του πακέτου.

Η Επιτροπή επισημαίνει πάντως ότι παρά τη σημαντική πρόοδο, δεν έχουν εκλείψει οι κίνδυνοι. Η κυριότερη άμεση πρόκληση είναι η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα. Ταυτόχρονα πρέπει να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποδεσμευθεί το τεράστιο δυναμικό αύξησης της οικονομικής μεγέθυνσης. 

Στην ανακοίνωση, πέραν των θετικών, αναφέρεται ότι τα συνολικά ταμειακά έσοδα αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 5,9%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον ετήσιο στόχο αύξησης κατά 15,6% 

Επίσης, σύμφωνα με την Κομισιόν, πρόσθετους κινδύνους για τον στόχο εγκυμονούν η συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι έως τώρα χαμηλές οικονομικές επιδόσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και η κάλυψη, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, της πτώσης των δαπανών. 

"Ανάπτυξη ο επόμενος στόχος"Η δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανάπτυξη της οικονομίας είναι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης δήλωσε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόμενος τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στις αιτιάσεις της Κομισιόν για υστέρηση στα δημόσια έσοδα απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας με έμφαση ότι «τα διαρθρωτικά μέτρα είναι μπροστά μας.

skai

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου