Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
1774 Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Στο Τόντον της Μασαχουσέτης υψώνεται για πρώτη φορά σημαία με τη λέξη Ελευθερία.


Η ναυμαχία του Τραφάλγκαρ (1805)
Η ναυμαχία του Τραφάλγκαρ (1805)
1805 Στο Τραφάλγκαρ, ακρωτήριο στα νοτιοανατολικά παράλια της Ισπανίας, ο αγγλικός στόλος καταναυμαχεί τον γαλλοϊσπανικό. Οι Βρετανοί καθίστανται κυρίαρχοι των θαλασσών για τα επόμενα 100 χρόνια. Η αποφασιστικής σημασίας νίκη συνοδεύτηκε από τον θάνατο του Οράτιου Νέλσονα, που δέχτηκε εχθρική σφαίρα κατάστηθα.

1879 Ο Τόμας Εντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον ηλεκτρικό λαμπτήρα πυρακτώσεως. Μένει αναμμένος 13 ώρες.

1912 Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Στρατιωτικό απόσπασμα υπό τον ταγματάρχη Σπηλιάδη απελευθερώνει την Πρέβεζα.

1918 Στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου στην Αθήνα διεξάγεται το Εργατικό Συνέδριο, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ. Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέγονται Α. Μπεναρόγια, Ε. Ευαγγέλου, Η Δελαζάνος, Ε. Μαχαίρας.

1913 Ο Ελληνισμός της Κύπρου εξεγείρεται εναντίον της αγγλικής αποικιοκρατίας. Στη Λευκωσία, το πλήθος κρατώντας ξύλα και πέτρες κατευθύνεται προς το Κυβερνείο, που το πυρπολεί. Σε πόλεις και χωριά άοπλος ο λαός συγκρούεται με την Αστυνομία. Ο απολογισμός είναι 15 Κύπριοι νεκροί και 60 τραυματίες.

1945 Στη Γαλλία οι γυναίκες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1952 Στη Μόσχα, μιλώντας στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, ο γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης θα πει το «τι Παπάγος, τι Πλαστήρας». Αποκλείει συνεργασία της ΕΔΑ με την ΕΠΕΚ.

1971 Στο Καβούρι δολοφονείται μυστηριωδώς η Βρετανίδα δημοσιογράφος Αν Τσάπμαν.

1972 Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας πέφτει κοντά στις ακτές της Βούλας. Βρίσκουν τον θάνατο 37 από τους επιβαίνοντες, ενώ 19 καταφέρνουν να φτάσουν στην ξηρά.

1984 Σε ηλικία 52 ετών πεθαίνει ο Γάλλος σκηνοθέτης Φρανσουά Τριφό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες