Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
202 Ο Σκιπίων νικά τον Αννίβα στη μάχη της Ζάμας, κοντά στη σημερινή Τύνιδα. Οι ρωμαϊκές λεγεώνες αποβιβάστηκαν στην Αφρική σε αντιπερισπασμό της καρχηδονιακής εισβολής στην Ιταλία. Για την απόκρουσή τους ανακλήθηκε ο Αννίβας, που στη μάχη έριξε και ελέφαντες. Οι Ρωμαίοι αντιμετώπισαν τα θηριώδη ζώα με σάλπιγγες, που έβγαζαν οξείς ήχους. Οπισθοχωρώντας τρομαγμένοι οι ελέφαντες, σκόρπιζαν τον πανικό στους Καρχηδόνιους.

Η Μάχη της Λειψίας (1813)
Η Μάχη της Λειψίας (1813)

1216 Πεθαίνει από δυσεντερία ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης ο Ακτήμων. Eναν χρόνο πριν είχε αναγκαστεί να παραχωρήσει τη Μάγκνα Κάρτα, το πρώτο συνταγματικό κείμενο.

1453 Οι Γάλλοι με τον Κάρολο Β’ ανακαταλαμβάνουν το Μπορντό και λήγει ο Εκατονταετής Πόλεμος. Οι Αγγλοι κρατούν στο ευρωπαϊκό έδαφος μόνο το Καλέ.

1813 Ο Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του 6ου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία, Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, την αποκαλούμενη και Μάχη των Εθνών. Είναι η μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη, πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με εμπλοκή 500.000 στρατιωτών.

1921 Καταρρέουν οι μετοχές στη Γουόλ Στριτ. Κύμα πωλήσεων κατακλύζει τη χρηματιστηριακή αγορά.

1954 Η Βρετανία υπογράφει τη Συμφωνία του Σουέζ, για τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη διώρυγα σε 20 μήνες.

1980 Η κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη επαναφέρει την Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

1960 Η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει οικονομικό αποκλεισμό στην Κούβα, αποσκοπώντας στην ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.

1994 Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που σημειώνεται στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστικό λεωφορείο πέφτει σε αφετηρία της οδού Ακαδημίας.

2005 Στη Βαγδάτη ξεκινά η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες