Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010
1469 Παντρεύονται στο Βογιαδολίδ ο 17χρονος Φερδινάνδος της Αραγoνίας και η 18χρονη Ισαβέλλα της Καστίλης. Ξεκινά μια βασιλεία που θα κυριαρχήσει στην Ιβηρική Χερσόνησο και θα καταστήσει την Ισπανία παγκόσμια δύναμη.
Ο τορπιλισμός του «Φετχί Μπουλέντ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ο τορπιλισμός του «Φετχί Μπουλέντ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

1860 Β’ Πόλεμος του Οπίου. Οι Βρετανοί πυρπολούν το Γουανμινγκγιάνγκ, τα περίφημα θερινά ανάκτορα στο Πεκίνο. Προχωρούν σε λεηλασίες και σφαγές.

1912 Ελληνικό τορπιλοβόλο, με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, εισέρχεται στο λιμάνι της τουρκοκρατούμενης Θεσσαλονίκης. Τορπιλίζει την τουρκική ναυαρχίδα «Φετχί Μπουλέντ» και τη βυθίζει. Αποχωρεί χωρίς απώλειες.

1944 Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή στην ελεύθερη Αθήνα. Ο πρωθυπουργός εκφωνεί τον Λόγο της Απελευθερώσεως: «Πιστεύομεν εις την Λαοκρατίαν. Και Λαοκρατία δεν σημαίνει μόνον δικαίωμα ψήφου. Σημαίνει, επίσης, δικαίωμα ζωής, δικαίωμα ευημερίας, δικαίωμα πολιτισμού».

1947 Η κυβέρνηση Θεμιστοκλή Σοφούλη απαγορεύει τον «Ριζοσπάστη» και ετοιμάζει νέες επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών. Ο Δημοκρατικός Στρατός εκδηλώνει επίθεση στο Μέτσοβο. Αποτελεί την πρώτη σημαντική μάχη του Εμφυλίου Πολέμου.

1976 Τερματίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι υπογράφουν ανακωχή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Κόστισε 6.000 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες τραυματίες και εκθεμελίωση ολόκληρων πόλεων.

1979 Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία απονέμει το Βραβείο Νόμπελ της Λογοτεχνίας στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

1981 Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές. Σχηματίζει κυβέρνηση με το 48,06% των ψήφων και 172 έδρες.

1998 Στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών εκλέγονται δήμαρχοι οι Αγραπίδης (Πειραιάς) και Παπαγεωργόπουλος (Θεσσαλονίκη).

2008 Μπους, Σαρκοζί και Μπαρόζο συζητούν στο Καμπ Ντέιβιντ μέτρα για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες