Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
12: Γεννήθηκε ο Γάιος Καίσαρ, ρωμαίος αυτοκράτορας. Έμεινε στην ιστορία με το παιδικό του προσωνύμιο Καλιγούλας (Μποτούλες στα λατινικά) και για την εξαιρετική αγριότητα και φαυλότητά του.

1056: Πέθανε η Θεοδώρα, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, τελευταία εκπρόσωπος της Μακεδονικής Δυναστείας.

1788 Ο Λάμπρος Κατσώνης καταναυμαχεί τουρκική μοίρα κοντά στην Κάρπαθο.

1847 Σε ηλικία 77 ετών πεθαίνει ο πρωθυπουργός Ιωάννης Κωλέττης.

1866 Σφακιανοί και Αποκορωνιώτες επαναστάτες πολιορκούν τους Αιγύπτιους του Ισμαήλ Πασά στις Βρύσες Χανίων. Τους υποχρεώνουν σε συνθηκολόγηση. Περίπου 2.000 Τούρκοι, που σπεύδουν σε ενίσχυση των πολιορκημένων, αντιμετωπίζονται από 300 Ελληνες και υποχωρούν στα Χανιά.

1876 Στην Κωνσταντινούπολη, καθαιρείται ο σουλτάνος Μουράτ Ε΄ εξαιτίας διανοητικού προβλήματος. Βασίλεψε μόλις 93 ημέρες. Ειπώθηκε ότι παραφρόνησε μετά τη δολοφονία του προκατόχου του, από τύψεις ή από φόβο ότι θα μπορούσε να έχει και αυτός ίδια τύχη. Παρέμεινε έγκλειστος στα ανάκτορα μέχρι τον θάνατό του, το 1904.

1923: Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

1932: Με υπουργική απόφαση, εγκαταλείπεται στην Ελλάδα η θερινή ώρα.

1934: Γεννήθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος, ηθοποιός και τραγουδιστής.

1949: Γεννήθηκε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, αμερικανός ηθοποιός.

1976: Ο Τζορτζ Χάρισον καταδικάζεται για λογοκλοπή. Δικαστήριο αποφαίνεται ότι τμήμα της μεγάλης του επιτυχίας «My Sweet Lord» είναι αντιγραφή του τραγουδιού των Chiffon, «He's so fine». Η υπόθεση κοστίζει στο πρώην «σκαθάρι» πάνω από 500.000 δολάρια.

1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη», το οποίο υπό την ηγεσία του ηλεκτρολόγου Λεχ Βαλέσα συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του κομμουνισμού στη χώρα.

1984: Αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Μίμη Δομάζου με τον Παναθηναϊκό, εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς. Ο αγώνας διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 50.000 θεατών και η ομάδα της Αργεντινής νικά με 3-2.

1997: Πέθανε η Λαίδη Ναϊάνα Σπένσερ, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιεντ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου