Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
863 Κοντά στον Λαλακάοντα Ποταμό της Μικράς Ασίας ο βυζαντινός στρατός, υπό τον στρατηγό Πετρωνά, συντρίβει τους Αραβες, που στο εξής παύουν να συνιστούν απειλή για την Αυτοκρατορία. Στους νεκρούς συγκαταλέγεται ο επικεφαλής των εισβολέων, εμίρης της Μελιτηνής Ομάρ.


Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ
Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ
1783 Στο Παρίσι, εκπρόσωποι της Βρετανίας και των εξεγερμένων αμερικανικών πολιτειών υπογράφουν τη συνθήκη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

1808 Πυρκαγιά προξενεί βιβλικές καταστροφές στον Πανάγιο Τάφο. Προκλήθηκε από μεθυσμένο Αρμένιο καντηλανάφτη. Τοποθέτησε αναμμένα κεριά στο ξύλινο τέμπλο, αντί στα μπρούντζινα μανουάλια.

1826 Στο Ναύπλιο καταπλέει το πρώτο ελληνικό ατμοκίνητο πολεμικό πλοίο, «Καρτερία». Κυβερνήτης είναι ο Αγγλος Φραγκίσκος Αστιγξ.

1843 Μπροστά στα Ανάκτορα της Αθήνας (σημερινή Βουλή) συγκεντρώνονται επαναστατημένες στρατιωτικές δυνάμεις, υπό τον συνταγματάρχη Καλλέργη. Μαζί με τον λαό της πρωτεύουσας υποχρεώνουν τον Οθωνα να δεχτεί τη σύγκληση Εθνοσυνέλευσης, που θα καταρτίσει το Σύνταγμα του 1844.

1922 Από την προκυμαία της Σμύρνης αποχωρούν τα τελευταία τμήματα του Ελληνικού Στρατού.

1939 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στη ναζιστική Γερμανία, που έχει εισβάλει στην Πολωνία. Σε έξι ώρες ακολουθεί η Γαλλία.

1974 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

1983 Πεθαίνει η ηθοποιός Ελλη Λαμπέτη. Ο Φρέντυ Γερμανός έγραψε βιβλίο για τη ζωή της. Ξεκινά έτσι: «Φαίνεται πως κάποια μαγικά πλάσματα δίνουν ραντεβού, όταν έρχονται στον κόσμο αυτό -η Ελλη Λαμπέτη γεννήθηκε στα 1926, δηλαδή την ίδια ακριβώς χρονιά που θα γεννιόταν η Μαίριλυν Μονρόε, στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού».

2006 Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Ιαπωνίας η Ελλάδα κατακτά τη δεύτερη θέση, χάνοντας 70-47 από την Ισπανία.
ethnos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου