Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 6 Ιουλίου 2010



Η Ελλάδα ακολουθεί σωστά, σε γενικές γραμμές, το μακροοικονομικό πλάνο του μνημονίου, εκτιμούν οι ελεγκτές της τρόικας που επισκέφθηκαν την χώρα μας στις 14-17 Ιουνίου.
 
Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα από αυτήν την επίσκεψη «χωρίς να υπάρχει επίσημη αίτηση από την ΕΕ» για την δημοσίευση. 

Παράλληλα αναφέρεται ότι οι ελεγκτές «δεν έκαναν ελέγχους εις βάθος», αλλά δίνουν μια αποτύπωση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία. 

Στο πόρισμα "paper" αναφέρεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην υλοποίηση του προγράμματος και αφορούν: 

* Στα ελλιπή στοιχεία σε τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, όπως στην υγεία 

* Στην μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού όπου διαπιστώνεται η ανάγκη για αναθεώρηση των εκτιμήσεων προς τα πάνω για το 2010 καθώς μέρος των έμμεσων φόρων πέρασε στις τελικές τιμές των προιόντων παρά την ύφεση 

* Στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας και την «ολιγοπωλιακή και δύσκαμπτη δομή των αγορών» 

* Στην ακόμα κλειστή αγορά εργασίας όπου διατυπώνεται η ανάγκη «ανοίγματος» που θα ρίξει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 

* Στα χαμηλότερα του αναμένου έσοδα μέχρι τώρα, που αναμένεται όμως να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο μετά την επιβολή των φόρων 
* Σε πιθανή αύξηση των κρατικών δαπανών σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ

Το πόρισμα της τρόικας αναφέρει ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει επηρεαστεί από τις πρόσφατες υποβαθμίσεις της χώρας και των τραπεζών και ότι «για να διασφαλιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η ρευστότητά τους στους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση ενεργοποιεί μια ακόμη δόση του πακέτου κρατικών εγγυήσεων".

Προσθέτει δε, ότι η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες παραμένει περιορισμένη και ίσως χρειαστούν νέες παρατάσεις στο κρατικό πρόγραμμα εγγυήσεων»

Όπως δήλωσε στο euro2day o εκπρόσωπος τύπου του Ολι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ, «δεν υπήρχε πρόθεση για δημοσιοποίηση έκθεσης στην παρούσα φάση. Ο λόγος που δημοσιεύτηκε είναι για να υπάρχει μια εικόνα, πού βρίσκονται τα πράγματα στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι η γενική αίσθηση είναι θετική, αν και το πόρισμα αυτό δεν υποκαθιστά την επίσημη αξιολόγηση η οποία θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου. 



http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/593400/Article.aspx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου