Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Οι watchers της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν αρχίσει και… ψάχνονται τις τελευταίες μέρες, μετά από μία έκθεση που έγραψε το νομικό τμήμα της ΕΚΤ και την οποία μοίρασε στις γιορτές σε όλα τα γραφεία, η οποία εξετάζει την νομική δυνατότητα εξόδου μίας χώρας από το ευρώ.

Όπως γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμία νομοθετική πόρτα εξόδου από την ζώνη του ευρώ αυτήν την στιγμή και αυτή η έκθεση με τίτλο “Withdrawal and Expulsion from the EU an EMU: Some Reflections” έχει αρχίσει και ταράζει τα νερά των ειδικών.

Ο ελληνικής καταγωγής νομικός σύμβουλος της ΕΚΤ κ. Φοίβος Αθανασίου υπογραμμίζει σε αυτήν
την έκθεση ιδεών, όπως την αποκαλεί, πως οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ίσως αυξήσει τον κίνδυνο αποχώρησης από την ζώνη του ευρώ, και παράλληλα έχουν αυξήσει και την ανάγκη να δούμε κάτι τέτοιο ως ένα πιθανό σενάριο.

Όπως καταλήγει ο κ. Αθανασίου, το να δει κάποια χώρα την πόρτα της εξόδου από τη Ε.Ε δεν είναι αδιανόητο, σε ότι έχει να κάνει με τον νόμο, αν και μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες ενστάσεις λόγω «αρχής». Επίσης, η αποχώρηση από της ευρωζώνη χωρίς την παράλληλη αποχώρηση από Ε.Ε δεν είναι νομικά πιθανή.

Σε ότι αφορά την αποβολή ενός μέλους, το συμπέρασμα είναι πως αν και πρακτικά είναι πιθανή – αν και μόνο έμμεσα καθώς ακόμα (!) δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός τη Συνθήκης της Ε.Ε που προβλέπει κάτι τέτοιο – η αποβολή από την ευρωζώνη ή την Ε.Ε είναι σήμερα μία μεγάλη πρόκληση, και νομικά και πρακτικά και ηθικά.

Αν και μέχρι τώρα η προοπτική εξόδου ή η αποβολή δεν είχε τεθεί ποτέ στο τραπέζι, η κρίση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα, έχει αρχίσει και επιβάλει την ανάγκη εξέτασης τους.
πηγή: reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες