Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Δήλωση Λ. Κατσέλη για την αδιαφανή εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κερδοφόρων επιχειρήσεων (11-06-09)

Η Κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών. Δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή πορείας – αλλαγή πολιτικής.

Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει:

Α). Την ανεξέλεγκτη προσφυγή σε δανεισμό και τη χρήση των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ 2007-13 για εξυπηρέτηση καθαρά κομματικών σκοπιμοτήτων και χαριστικών ρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της εκλογικής της πελατείας εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Β). Την φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού που διευρύνονται από τη διόγκωση της σπατάλης,
την κατάρρευση των εσόδων και τη πρωτοφανή δημοσιονομική κακοδιαχείριση.

Γ). Την αδιαφανή εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κερδοφόρων επιχειρήσεων που επιτελούν ένα σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, τόσο για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, όσο και για την αύξηση των εσόδων.

Στο βωμό των επιζήμιων αυτών πολιτικών, η Κυβέρνηση, χωρίς επαναλαμβάνω την απαραίτητη νομιμοποίηση, δεν διστάζει ακόμα και σήμερα εσπευσμένα να προωθεί την πώληση της ΕΥΑΘ και της ΔΕΠΑ, καθώς και την πώληση 5% επιπλέον μετοχικών μεριδίων του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ στο 20% και την περαιτέρω απώλεια του ελέγχου από το Ελληνικό Δημόσιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. Την καλούμε να μην συνεχίσει την εγκληματική και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον πολιτική της εκποίησης κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Για το ΠΑΣΟΚ, στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές, οι οποίες έχουν σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, οφείλουν να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

πηγη: http://loukakatseli.gr/que/node/498

ΥΓ1. για να μην ξεχνάμε τι λέγαμε 6 μήνες πριν.
ΥΓ2. Πότε θα τα κάνετε αυτά και τι θα κάνετε με τον ΟΤΕ και
ΟΛΠ?
ΥΓ3. μα και ο Γιώργος δεν είπε πως θα κάνει αποκρατικοποιήσεις, 5,5 δις €?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες