Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010
322 Ο Δημοσθένης, Αθηναίος ρήτορας και πολιτικός, αυτοκτονεί πίνοντας ποσότητα μελάνης, στον ναό του Ποσειδώνα, στην Καλαυρία του Σαρωνικού, τον σημερινό Πόρο. Εκεί είχε καταφύγει για να μη συλληφθεί από τους Μακεδόνες του Αντίπατρου.
Πανηγυρισμοί στην ελεύθερη Αθήνα
Πανηγυρισμοί στην ελεύθερη Αθήνα

1492 Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις ακτές της αμερικανικής ηπείρου διαμέσου του Ατλαντικού Ωκεανού, πιστεύοντας ότι έφτασε στην Ινδία.

1810 Στο Μόναχο διοργανώνεται η πρώτη «Οκτόμπερφεστ», που σήμερα έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο. Η αρχική εκδήλωση έγινε για να γιορταστούν οι γάμοι του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας (πατέρα του Οθωνα της Ελλάδας) με την Τερέζα της Σαβοΐας. Το πανηγύρι κράτησε πέντε μέρες και έκλεισε με ιπποδρομίες. Σήμερα κρατά δύο εβδομάδες.

1847 Ο Γερμανός εφευρέτης και επιχειρηματίας Βέρνερ φον Ζίμενς ιδρύει την εταιρεία Siemens AG & Hals-ke.

1918 Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γερμανός Ε΄ αναγκάζεται να παραιτηθεί. Λίγες μέρες πριν είχε αποδοκιμαστεί σφοδρά μέσα στον πατριαρχικό ναό στη διάρκεια λειτουργίας.

1920 Ο βασιλιάς Αλέξανδρος Α΄ πεθαίνει ξαφνικά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο θάνατός του αποδίδεται σε δάγκωμα ενός από τους δύο πιθήκους, που είχε για κατοικίδια στο βασιλικό κτήμα Τατοΐου.

1944 Τα γερμανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Ο λαός της πρωτεύουσας και των συνοικιών κατεβαίνει στους δρόμους πανηγυρίζοντας, ύστερα από 1.264 μέρες σκλαβιάς. Στις 9.45 π.μ. μαχητές του ΕΛΑΣ υψώνουν στην Ακρόπολη τη γαλανόλευκη.

1953 Υπογράφεται η ελληνοαμερικανική συμφωνία για την εγκατάσταση των βάσεων στην Ελλάδα.

1960 Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ, εξοργισμένος από την ομιλία Φιλιππινέζου διπλωμάτη, βγάζει το παπούτσι του και το χτυπά στο έδρανο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες