Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010















1862.
 Ο Οθων και η Αμαλία επιβιβάζονται στο βρετανικό πολεμικό πλοίο «Σκύλλα» και αναχωρούν από την Ελλάδα μετά την έκπτωσή τους από τον θρόνο




1912. Α’ Βαλκανικός Πόλεμος.Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος εκτελεί επιχείρηση αναγνώρισης και βομβαρδισμού τουρκικών θέσεων στη Θεσσαλία. Ο πρωτοπόρος αεροπόρος εισδύει σε βάθος 60 χιλιομέτρων στο εχθρικό έδαφος. Δέχεται σφοδρά τουρκικά πυρά που, χωρίς άλλες συνέπειες, τρυπούν τα φτερά του αεροσκάφους τύπου «Henry Farman». Είχε δημιουργηθεί στη Λάρισα ο Λόχος Αεροπόρων.
Το σπίτι όπου υπογράφηκε η ανακωχή των Μουδανιών
Το σπίτι όπου υπογράφηκε η ανακωχή των Μουδανιών

1922. Υπογράφεται στα Μουδανιά της Κίου η ανακωχή Ελλάδας και Τουρκίας μετά την αποτυχία της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Αποτελεί το προοίμιο για τη συνθήκη της Λοζάνης. Στη διάσκεψη πήραν μέρος Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα. Καθορίστηκε η δυτική όχθη του Εβρου ως το όριο υποχώρησης των ελληνικών δυνάμεων.

1931. Στο Λονδίνο, περίπου 100.000 πολίτες διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση των μισθών.

1963. Στο Παρίσι πεθαίνει άρρωστη και καταβεβλημένη η Εντίθ Πιάφ πριν συμπληρώσει τα 48 της χρόνια, κορυφαία τραγουδίστρια της Γαλλίας.

1984. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης του IRA σε ξενοδοχείο του Μπάιτον, όπου διαμένει. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο μπάνιο, αλλά εξερράγη δύο λεπτά της ώρας αφότου είχε βγει η Θάτσερ, με αποτέλεσμα να σωθεί.

1986. Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, Ρέιγκαν και Γκορμπατσόφ συναντώνται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Συζητούν για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

2002. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είναι ο νικητής του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες