Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010
1827 Εξω από το Ναβαρίνο οι στόλοι των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας), με ναυάρχους τους Κόδριγκτον, Δεριγνί και Χέιδεν, καταναυμαχούν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Οι απώλειές του είναι 60 πλοία και 6.000 άνδρες, ενώ των συμμάχων 650 νεκροί, χωρίς να βυθιστεί σκάφος. Αυτή η νίκη συντελεί αποφασιστικά στην αίσια έκβαση της Επανάστασης. Είναι η τελευταία ναυμαχία που διεξάγεται αποκλειστικά με ιστιοφόρα.


1871 Ξεσπά η μεγάλη πυρκαγιά που θα καταστρέψει το Σικάγο. Θα στοιχίσει τη ζωή σε 300 ανθρώπους και θα αφήσει άστεγους 90.000. Θα καούν ολοσχερώς 17.500 σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε στις 9.00 μ.μ., όταν μια αγελάδα κλώτσησε λάμπα πετρελαίου μέσα σε αχυρώνα.

1912 Α’ Βαλκανικός Πόλεμος. Μικρό ναυτικό άγημα, υπό τον πλωτάρχη Ιουλιανό Κονταράτο, αποβιβάζεται στον Μούδρο και απελευθερώνει τη Λήμνο. Ο Μούδρος, σπουδαίας στρατιωτικής σημασίας λιμένας, θα χρησιμοποιηθεί ως ναυτική βάση σε όλο τον πόλεμο.

1950 Στο Βιετνάμ, οι Βιετμίχ σαρώνουν τις γαλλικές φάλαγγες σε Κάο Μπανγκ και Τα Κε.

1958 Ο Σουηδός γιατρός Ακες Σένινγκ εμφυτεύει στον ασθενή Ανρε Λάρσον τον πρώτο βηματοδότη. Είχε εφευρεθεί στις αρχές του χρόνου από τον επίσης Σουηδό Ρούνε Ελμκβιστ.

1982 Στην Πολωνία το καθεστώς Γιαρουζέλσκι απαγορεύει τη δράση του συνδικάτου «Αλληλεγγύη».

1992 Σε ηλικία 78 ετών πεθαίνει ο Βίλι Μπραντ, Γερμανός πολιτικός. Καγκελάριος (1969-1974), με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1971. Είναι ο αρχιτέκτονας της «Οστπολιτίκ»: του ανοίγματος προς την κομμουνιστική Ανατολή, εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

2008 Κατακόρυφη πτώση σημειώνεται στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες προβαίνουν σε συντονισμένη μείωση των επιτοκίων τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες