Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010
610. Ο 36χρονος Ηράκλειος, που έχει επαναστατήσει εναντίον της βάναυσης βασιλείας του σφετεριστή Φλάβιου Φωκά, φτάνει στην Κωνσταντινούπολη. Με την υποστήριξη των Πρασίνων εισέρχεται θριαμβευτής στη Βασιλεύουσα, χωρίς μάχη. Η αυτοκρατορική φρουρά προσχωρεί στις γραμμές του. Ο Φωκάς συλλαμβάνεται και εκτελείται. Ο Ηράκλειος θα παντρευτεί την Ευδοκία και θα στεφθεί αυτοκράτορας.


Iνονού και Βενιζέλος στο Παναθηναϊκό Στάδιο Iνονού και Βενιζέλος στο Παναθηναϊκό Στάδιο
1791. Στην Πετρούπολη πεθαίνει, 41 ετών, ο Γκριγκόρι Ποτέμκιν. Ο ευνοούμενος υπουργός της τσαρίνας Αικατερίνης φρόντιζε να της κρύβει την αθλιότητα της ρωσικής υπαίθρου, κατασκευάζοντας από χαρτόνι ολόκληρα χωριά.


1793. Η Γαλλική Επανάσταση καταργεί με διάταγμα τον χριστιανισμό.

1892. Στις Ηνωμένες Πολιτείες εξολοθρεύεται η συμμορία των Ντάλτον. Η προσπάθειά τους να ληστέψουν μια τράπεζα στο Κόφι Βιλ του Κάνσας συναντά αντίσταση. Στην ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώνονται οι τέσσερις. Ο πέμπτος τραυματίζεται και συλλαμβάνεται. Είναι ο Εμεντ Ντάλτον. Θα καταδικαστεί σε ισόβια.

1912. Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στην Τουρκία στο πλευρό Σερβίας, Βουλγαρίας και Μαυροβουνίου. Ο ελληνικός στρατός διαβαίνει τα σύνορα. Προελαύνει στο έδαφος της Μακεδονίας.

1930. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κηρύσσει την έναρξη των Α’ Βαλκανικών Αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού Ισμέτ Ινονού. Ο επικοντιστής του ΠΑΟ, Αργύρης Καραγιάννης, γίνεται ο πρώτος Ελληνας Βαλκανιονίκης.

1984. Εκτοξεύεται από τη Φλόριντα το αμερικανικό διαστημόπλοιο Τσάλεντζερ με επταμελές πλήρωμα, το μεγαλύτερο στην ιστορία των διαστημικών ταξιδιών.

1994. Στη Γενεύη 48 οπαδοί της αίρεσης Ναός του Ηλιου αυτοκτονούν σε σαλέ.

1995. Τα Σκόπια αλλάζουν σημαία για την υλοποίηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Ελλάδα.

2000. Διαδηλώσεις στο Βελιγράδι οδηγούν στην ανατροπή του προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες