Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010
1582 Ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ’ θεσπίζει το Νέο Ημερολόγιο (Γρηγοριανό) με τη βούλα «Inter Gravissima». Πρώτες χώρες που το υιοθετούν είναι Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία.


Ο «Σπούτνικ 1» πριν από την εκτόξευση Ο «Σπούτνικ 1» πριν από την εκτόξευση

1669 Στο Aμστερνταμ, σε ηλικία 63 ετών, πεθαίνει ο κορυφαίος Ολλανδός ζωγράφος Χάρμενς Ζόον φαν Ράιν Ρέμπραντ. Θα ενταφιαστεί στην εκκλησία του Βέστερκερκ, σε άγνωστο σημείο.

1883 Ξεκινά από το Παρίσι ο συρμός του «Οριάν Εξπρές».

1912 Σερβία και Βουλγαρία κηρύσσουν τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Πύλη είχε αρνηθεί να υιοθετήσει τη διακοίνωσή τους για την «επικύρωση της εθνικής αυτονομίας των εθνοτήτων της αυτοκρατορίας» και να προβεί σε διοικητικές - πολιτικές μεταρρυθμίσεις στις περιοχές που κατοικούσαν εθνότητες χριστιανών. Αρχίζει ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, στον οποίο η Ελλάδα θα προσχωρήσει την επομένη.

1955 Ο 72χρονος Αλέξανδρος Παπάγος πεθαίνει, ενώ είναι ακόμα πρωθυπουργός και αρχηγός του Ελληνικού Συναγερμού. Προς γενική κατάπληξη ο βασιλιάς Παύλος χρίζει πρωθυπουργό τον υπουργό Δημοσίων Eργων Κωνσταντίνο Καραμανλή, παρακάμπτοντας τους δελφίνους Παναγιώτη Κανελλόπουλο και Στέφανο Στεφανόπουλο. Ο Καραμανλής θα τεθεί επικεφαλής νέου κόμματος, της Εθνικής Ριζοσπαστικής Eνωσης (ΕΡΕ).

1957 Στο Διάστημα εκτοξεύεται ο πρώτος δορυφόρος. Είναι ο σοβιετικός «Σπούτνικ 1», που απογειώνεται απ’ εκεί που σήμερα βρίσκεται το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν. Θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Γη μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 1958.

2008 Στο Παρίσι, στη συνάντηση κορυφής του G8, αποφασίζεται η στήριξη των τραπεζών, που κλυδωνίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

2009 Ως λαϊκή εντολή για να αλλάξει πορεία η χώρα ερμηνεύει ο Γιώργος Παπανδρέου τη σαρωτική εκλογική νίκη του κόμματός του. ΠΑΣΟΚ 43,92% (160 έδρες), ΝΔ 33,48% (91), ΚΚΕ 7,54% (21), ΛΑΟΣ 5,63% (15), ΣΥΡΙΖΑ 4,60% (13).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες