Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010
1505. Γεννιέται ο Ιβάν Γ΄ ο Μέγας, τσάρος της Ρωσίας. Το 1472 θα παντρευτεί τη Σοφία Παλαιολογίνα, ανεψιά του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Μ’ αυτό τον τρόπο η ρωσική μοναρχία θα λάβει δυναστική και αυτοκρατορική νομιμοποίηση ως Τρίτη Ρώμη, κληρονόμος της Κωνσταντινούπολης.


Ο Μουσολίνι στην πορεία προς τη Ρώμη (1922)
Ο Μουσολίνι στην πορεία προς τη Ρώμη (1922)
1822. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί τουρκική υποναυαρχίδα κοντά στην Τένεδο.

1826. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης νικά τους Τούρκους στη Δομβραίνα Βοιωτίας.

1922. Πορεία προς τη Ρώμη. Ετσι ονομάστηκε το πραξικόπημα του Μπενίτο Μουσολίνι για την κατάληψη της εξουσίας. Χιλιάδες μέλη του Φασιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από την ιταλική πρωτεύουσα. Ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Λουίτζι Φάκτα κήρυξε την πόλη σε κατάσταση ανάγκης. Ο βασιλιάς Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ΄ δεν επικύρωσε το Διάταγμα. Μετά δύο ημέρες θα ορίσει κυβερνήτη τον Μουσολίνι.

1927. Η Εθνική Τράπεζα παραιτείται του εκδοτικού της δικαιώματος υπέρ της νέας κεντρικής τράπεζας, που είναι η Τράπεζα της Ελλάδας.

1938. Η χημική βιομηχανία «Ντι Ποντ» ανακοινώνει τη δημιουργία νέου συνθετικού υλικού, του νάιλον.

1940. Στην ιταλική πρεσβεία της Αθήνας πραγματοποιείται δεξίωση για την επέτειο της πορείας του Μουσολίνι προς τη Ρώμη. Από εκεί θα φύγει ο Εμανουέλε Γκράτσι για να επισκεφθεί τον Μεταξά στην Κηφισιά και να επιδώσει το τελεσίγραφο.

1995. Δικαστήριο του Μιλάνου καταδικάζει σε κάθειρξη πεντέμισι ετών για διαφθορά τον Μπετίνο Κράξι, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας.

2008. Στις ΗΠΑ συλλαμβάνονται δυο νεαροί, που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ομπάμα.

2009. Στην Αθήνα πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών η Ελλη Παππά, συγγραφέας και δημοσιογράφος, συντρόφισσα του Νίκου Μπελογιάννη, που μαζί του καταδικάστηκε σε θάνατο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες