Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010
1822. Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή.

1854. Κριμαϊκός Πόλεμος. Ο ρωσικός στρατός αποτυγχάνει να καταλάβει το βρετανικό οχυρό στην Μπαλακλάβα και να λύσει την πολιορκία της Σεβαστούπολης. Ομως η αγγλική Ελαφρά Ταξιαρχία αποδεκατίζεται σε ηρωική, αλλά διόλου απαραίτητη, επέλαση στα εχθρικά οχυρά. Υπήρξε παρερμηνεία των διαταγών του Λόρδου Λάκαν.

Η μάχη στην Μπαλακλάβα (1854)
Η μάχη στην Μπαλακλάβα (1854)


1920. Στις φυλακές του Μπρίξτον, έπειτα από απεργία πείνας 74 ημερών, πεθαίνει ο Ιρλανδός δήμαρχος και αρχηγός του IRA Τέρενς ΜακΣουίνεϊ. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του ΜακΦιτζέραλντ, του πρώτου απεργού πείνας που εξέπνευσε κρατούμενος.

1925. Ο βενιζελικός Σπύρος Πάτσης εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων. Επικρατεί του Σπύρου Μερκούρη με ψήφους 22.243 έναντι 15.372.

1959. Ξεκινά η Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου με 16 ομάδες. Το πρωτάθλημα θα κατακτήσει ο ΠΑΟ, νικώντας 2 -1 σε αγώνα μπαράζ την ισόβαθμή του ΑΕΚ.

1973. Ο Αιθίοπας Αμπάμπε Μπικίλα, θρυλικός μαραθωνοδρόμος, πεθαίνει σε ηλικία 41 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία. Είχε μείνει ανάπηρος από το 1969 συνεπεία τροχαίου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης (1960) είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τρέχοντας ξυπόλυτος. Ξανακέρδισε στο Τόκιο (1964), αυτή τη φορά φορώντας παπούτσια.

1991. Στη Αθήνα ομάδες καταληψιών προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές στο νεοκλασικό κτίριο της πρυτανείας του Πολυτεχνείου.

1994. Στη ρωσική Αρκτική Ζώνη, στην περιοχή Κόμι, διαρρέει από σπασμένο αγωγό πετρελαίου ποσότητα, που ισοδυναμεί με δύο εκατομμύρια βαρέλια.

2001. Στα 69 της χρόνια πεθαίνει στο Παρίσι η Σοράγια, η «θλιμμένη πριγκίπισσα». Ηταν δεύτερη σύζυγος του σάχη Ρεζά Παχλεβί. Ο γάμος διαλύθηκε το 1957, επειδή δεν κατάφερε να χαρίσει διάδοχο στον περσικό θρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες