Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
451. Στα Καταλαυνικά Πεδία (σημ. Πεδιάδα της Καμπανίας) οι λεγεώνες του στρατηγού Αέτιου κατανικούν τους Ούννους του Αττίλα.

Η κηδεία του Σεφέρη τον Σεπτέμβριο του 1971Η κηδεία του Σεφέρη τον Σεπτέμβριο του 1971
1378. Παπικό Σχίσμα. Καρδινάλιοι, που βρίσκονται σε ρήξη με τον πάπα Ουρβανό ΣΤ’, συγκεντρώνονται στο Φόντι της Βόρειας Ιταλίας και εκλέγουν τον Κλήμη Ζ’ αντίπαπα. Μεταφέρει την Αγία Εδρα στην Αβινιόν και αναγνωρίζεται από τον Κάρολο Δ’ της Γαλλίας. Ο διχασμός θα ταλαιπωρήσει τη Δύση για 40 χρόνια.


1792. Στο Βαλμί, η επαναστατική Γαλλία με 24.000 στρατιώτες νικά τους εισβολείς του Πρώτου Συνασπισμού, που αποτελούσαν 35.000 Πρώσοι, Αυστριακοί και εμιγκρέδες. Η έκβαση της μάχης εδραιώνει τη Γαλλική Επανάσταση και σημαίνει τη γέννηση της Α’ Γαλλικής Δημοκρατίας.

1870. Οι Ερυθροχίτωνες του Ιωσήφ Γαριβάλδη μαζί με Σώμα Βερσαλλιέρων εισέρχονται στην Πόρτα Πία της Ρώμης. Με σφοδρούς κανονιοβολισμούς καταλύουν το ποντιφικό κράτος. Ολοκληρώνεται η ενοποίηση της Ιταλίας.

1942. Μέλη της αντιστασιακής Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ) ανατινάσσουν τα γραφεία της προδοτικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ) στη συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, στην Αθήνα. Νεκροί, 43 Γερμανοί και 23 μέλη της ΕΣΠΟ.

1971. Σε ηλικία 71 ετών πεθαίνει στην Αθήνα ο τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ ποιητής Γεώργιος Σεφέρης. Η κηδεία του θα γίνει από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην Πλάκα. Θα μετατραπεί σε συλλαλητήριο κατά της δικτατορίας.

1989. Η Βουλή, με ψήφους 169 υπέρ, 2 κατά και 2 αποχές, χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

2003. Στη Λετονία εγκρίνεται με δημοψήφισμα η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου