Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010
9 Γεννιέται ο Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός, αυτοκράτορας της Ρώμης (69-79). Είναι γνωστός από τη φορολόγηση των δημόσιων ουρητηρίων, που πήραν το όνομά του: βεσπασιανές.

1558 Αρχίζει η ελισαβετιανή εποχή. Πεθαίνει η Μαρία Α’ βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας. Τη διαδέχεται η ετεροθαλής αδελφή της Ελισάβετ Α’, που θα κυριαρχήσει στον κόσμο.
Το τεθωρακισμένο μπροστά στο Πολυτεχνείο
Το τεθωρακισμένο μπροστά στο Πολυτεχνείο

1869 Εγκαινιάζεται η Διώρυγα του Σουέζ, που ενώνει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. Το έργο της διάνοιξης είχε αρχίσει το 1859. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση το είχε αναθέσει σε γαλλική εταιρεία, που επικεφαλής της ήταν ο Φερντινάν Ντε Λεσέπς. Εργάστηκαν 1,5 εκατ. Αιγύπτιοι εργάτες, από τους οποίους 125.000 έχασαν τη ζωή τους.



1903 Το Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διασπάται σε μπολσεβίκους (πλειοψηφία) και μενσεβίκους (μειοψηφία).

1917 Στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμοπλοίων στον Πειραιά ολοκληρώνει τις εργασίες του το ιδρυτικό συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας, που το 1924 θα πάρει το όνομα Κομμουνιστικό.

1968 Το Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει δις εις θάνατον τον Αλέξανδρο Παναγούλη για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

1973 Εισβολή στο Πολυτεχνείο. Η φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας καταστέλλεται και βάφεται στο αίμα. Κηρύσσεται ο στρατιωτικός νόμος.

1985 Στη διάρκεια των διαδηλώσεων για την 22η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει τον 15χρονο Μιχάλη Καλτέζα. Καταλαμβάνεται από αναρχικούς το Χημείο της οδού Σόλωνος και το Πολυτεχνείο. Το πρωί της επομένης θα αρθεί το άσυλο και θα μπει η Αστυνομία στο Χημείο.

1992 Στην Ιταλία η Αστυνομία συλλαμβάνει 75 άτομα στη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της μαφίας από το 1984.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες