Kαλώς ορίσατε !

Η φιλοξενία κάποιου, είναι πράξη ιερή. Αλλά όπως έχει καθήκον ο οικοδεσπότης προς τον φιλοξενούμενο, έτσι έχει και ο φιλοξενούμενος προς τον οικοδεσπότη. Σε αυτήν την προσωπική σελίδα, σας ζητώ τρία πράγματα.

1) Δεν θα προσβάλει κανείς κανέναν. Το σχόλιο θα διαγραφεί αμέσως.
2) Υποστηρίξετε οτιδήποτε θέλετε, όσο ανατρεπτικό, ή ριζοσπαστικό είναι, αλλά με επιχειρήματα.

Σε αυτό τον χώρο, σκοπός μου είναι να ποτίσουμε το δέντρο της δημοκρατίας μας.
Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Η παράνοια του κράτους, για μια ακόμα φορά ξεπροβάλλει, σαν μια ανίκητη δύναμη, που ξεπερνά τη λογική, με το θέμα της ανέγερσης και λειτουργίας του νέου αστυνομικού μεγάρου στη Λάρισα, που ολοκληρώνεται. Όλα καλά λοιπόν, εκτός από τη λειτουργία του κυλικείου- εστιατορίου. Το μέγαρο διαθέτει χωριστό κυλικείο και χωριστό εστιατόριο, πλήρως εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για τη σίτιση όχι μόνο των μελών του προσωπικού, που θα εργάζονται εκεί καθημερινά, αλλά και των κρατουμένων, στα μεγάλης χωρητικότητας κρατητήρια, που διαθέτει.
Η νομοθεσία δεν επιτρέπει να αναλάβουν ιδιώτες, με διαγωνισμό φυσικά, το κυλικείο και το εστιατόριο, αλλά μόνο υπηρετούντες ένστολοι αστυνομικοί! Δηλαδή, αστυνομικοί που υποτίθεται προσλήφθηκαν για να εξυπηρετούν τις επιχειρησιακές ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών, να εκτελούν καθήκοντα καφετζή.

Η Ένωση Αστυνομικών πριν μερικούς μήνες με έγγραφό της ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για το νέο μέγαρο σημειώνοντας: «...Έχει προβλεφτεί και κατασκευάζεται ένα κυλικείο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, για την καλύτερη, ανθρώπινη και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των αστυνομικών και του κοινού. Σε όλα τα κυλικεία των αστυνομικών υπηρεσιών υπηρετούν αστυνομικοί. Πολλές φορές οι εκάστοτε ηγεσίες μας ανέφεραν, ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα, να βλέπεις αστυφύλακα σχολής που τον εκπαιδεύει το κράτος για να αντιμετωπίσει το έγκλημα, να σερβίρει καφέδες και αναψυκτικά.
Ας γίνει η αρχή από τη Λάρισα και στο σύγχρονο αυτό μέγαρο, το κυλικείο να παραχωρηθεί μετά από διαγωνισμό σε ιδιώτη, με όρους που θα είναι προς το συμφέρον του οργανισμού και των εργαζομένων. Ένας επαγγελματίας ιδιώτης, θα μπορεί να εξυπηρετεί και όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται από την υπηρεσία στους χώρους εκδηλώσεων (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, αίθουσα συσκέψεων). Προτείνουμε δε, εάν είναι εφικτό, ο ιδιώτης να αναλάβει και τη σίτιση των κρατουμένων, που θα κρατούνται σε όλα τα αστυνομικά καταστήματα της Λάρισας.
Κύριε υπουργέ, στη σύγχρονη αστυνομία, που πρώτος απ' όλους εσείς, αλλά και όλοι εμείς πρεσβεύουμε να δημιουργήσουμε, δεν χωρούν σερβιτόροι αστυνομικοί».
Η απάντηση ήρθε τον περασμένο μήνα και βέβαια ήταν αρνητική με το επιχείρημα ότι δεν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο. Επανήλθε πρόσφατα η ΕΑΛ και τονίζει:
«Δυστυχώς το αρχηγείο μας, ενεργώντας με το γνωστό στερεότυπο τρόπο μας απάντησε, μετά από τρεις μήνες παρακαλώ, ότι το αίτημά μας δεν μπορεί να γίνει δεκτό λόγου του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, πράγμα βέβαια που το γνωρίζαμε.
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=19407&pid=7&CategoryID=7

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαγωνισμός emallers.com

Οι επισκέψεις μας

Free Hit Counter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το...


Bookmark and Share

Εφημερίδες

Αρχειοθήκη ιστολογίου